Bitsboard

842210Jedna z nejlepších aplikací, která nám velmi zpříjemnila práci. Je vhodná široce – pro děti, dospělé, děti zdravé i handicapem, logopedické pacienty, školáky apod. Umožňuje prohlížet, nahrávat a sdílet sady nejrůznějších obrázků. Trénuje pojmenování, porozumění, čtení, psaní a další.. Nově také po 10 úkolech nabídne procentuální vyhodnocení.

Bitsboard – ke stažení zde

Nyní pracuje s 8 základními cvičeními (a stále do budoucna vývojáři slibují další úpravy a vylepšení):

  1. pojmenování (Flashcards)
  2. čtení (Reader)
  3. psaní slov a celých vět (Word Builder)
  4. porozumění (Photo Touch)
  5. globální čtení (Match Up)
  6. kvízová hra (Pop Quiz)
  7. hra – pravda nebo lež? (True or False)
  8. psaní na diktát (Spelling Bee)

iPad Screenshot 1

 

obrázek (21)      obrázek (17)

Aplikaci tvoří systém souborů s nahranými a namluvenými obrázky, fotografiemi, nápisy nebo zvuky. Ty je možné si volně stáhnout. Pokud chceme vytvořit svůj soubor obrázků nebo fotek, můžeme využít databázi virtuálních fotografií (nebo svých fotografií) a udělat si jej podle představ. Je možnost soubory sdílet se všemi ostatními uživateli.

obrázek (20)      obrázek (26)

Postup

Člověk si zdarma stáhne aplikaci. Zaregistruje se pomocí mailu nebo facebooku. Najede si na catalog a ve vyhledávači si zadá heslo cz. Objeví se všechny české vytvořené složky s obrázky. Ty si jednoduše vybere, prohlídne a pokud se mu líbí přes download stáhne k sobě.

obrázek (14)       obrázek (15)

Ikona domeček– je plocha s vlastními stáhnutými složkami, kde můžeme provádět úkoly.

V settings  (ozubené kolečko vpravo nahoře) je možno upravovat celou složku. Edit – editovat, to je přemluvit si ji svým hlasem, označit a vybrat obrázky, vymazat je, apod. Po spuštění nějakého úkolu je možnost nastavení opět v settings. Dá se zvolit, kolik obrázků se bude zobrazovat, jak se budou ukazovat, zda bez nápisu, s nápisem, jak rychle za sebou apod. Každé cvičení má svoje nastavení.

Pokud chci svůj vytvořený soubor fotografií sdílet s ostatními, tak v nastavení dám share. Pokud se omylem stane, že nasdílím něco, co už v catalogu je, pod nápisem my boards ji zase mohu smazat. Zde se mi ukazují jen složky, které sdílím s ostatními.

obrázek (16)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*